Milieu vriendelijke merken

styling Letty Roest

Steeds meer meubelleveranciers verduurzamen. Er worden lokale materialen gebruikt, zonnepanelen op daken aangebracht, milieuvriendelijke lak en coatings gebruikt en gezocht naar nieuwe schonere productiemethoden. En zo zitten veel van onze merken niet stil. 

Arco’s local wood

De Local Wood collectie van Arco wordt volledig door lokale partijen geproduceerd. Ook het hout komt uit de directe omgeving van Winterswijk. Daarnaast verpakken ze volgens het flat packed principe. Producten worden zo plat mogelijk vervoerd waardoor er meer mee kan (minder co2 uitstoot) en minder verpakkingsmateriaal nodig is.
Advies: Vesta

Auping Evolve

Door de complexe samenstelling van aan elkaar gelijmde materialen zijn matrassen één van de meest grote milieuvervuilers wereldwijd. Auping introduceerde het eerste circulaire matras ter wereld; Auping Evolve. Alle materialen van dit matras kunnen eindeloos opnieuw gebruikt worden.
Advies: Auping Store Groningen

Gerecycled hout uit Indonesië

Alle tafels uit de Vulcano serie zijn gemaakt van gerecycled teakhout, afkomstig van huisjes uit de kampong in Indonesië. In het hout voel je oneffenheden, verschillende nerven en structuren. De unieke vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven elk meubelstuk een karakteristieke en originele uitstraling.
Advies: Sanders Wonen

Luxaflex

Met Sea-Tex heeft Luxaflex ‘s werelds eerste zonweringsweefsel gemaakt van gerecycled oceaanplastic. De collectie Duette Shades is vernieuwd met een stof die voor 25% uit bamboe bestaat. De jaloezieën bestaan al jaren voor meer dan 98% uit gerecycled aluminium.
Advies: Vesta Instyle

Volledig recyclebare bank van Gelderland

De Prime is een bank van Gelderland die volledig recyclebaar is. Het frame is een uniforme chasis die ook gebruikt kan worden in verschillende toekomstige ontwerpen. Het meeste schuim is vervangen door natuurlijke veren en 96% van het lijmproces is geëlimineerd.
Advies: Vesta

Lokaal leer van Leolux

Efficiëntere machines, geen restafval, LED verlichting en schonere vrachtwagens. Leolux voorziet al voor 67% in haar eigen energiebehoefte door zonnepanelen en het gebruik van bodemwarmte. Het leer komt van slachterijen uit Limburg voor wie de huid anders een afvalproduct is. Door regionale looierij wordt er een prachtig Limburgs natuurlijk van gemaakt. Een zuivere anilinekwaliteit, duurzaam geproduceerd, met afbreekbare looi- en verfstoffen.
Advies: Vesta Instyle

Reclaimed wood en eco leer bij Rofra Home

Rofra Home heeft kasten en tafelbladen die gemaakt zijn van reclaimed wood. Dit hout is dus eerder gebruikt in bijvoorbeeld gebouwen en heeft een stoere en rustieke uitstraling. Eco-leer is gemaakt van de resten van ‘normaal leer’ dat vermalen wordt met polyester. De polyester laag dekt het leer af, waardoor het leer beschermd wordt en oneffenheden worden voorkomen. Ook worden minder chemische stoffen gebruikt tijdens de bewerking.
Advies: Rofra Home

Bekroonde duurzaamheid van TEAM 7

Het volledige productieproces van de natuurhouten meubelen van TEAM 7 is in eigen hand. Het EMAS-label onderstreept de ecologische en duurzame productie. Er wordt gewerkt met regionale aankoopkanalen. Dus minder uitstoot van schadelijke stoffen en CO2.
Advies: Valhal

Bamboe lampen van Lighture

Lighture maakt lampen van bamboe. De jaarlijkse oogst van de volwassen 4-5 jaar oude stammen (tropisch hardhout is vaak pas na 80 jaar kaprijp!) zorgt voor een stabiel inkomen voor de boeren en stimuleert zelfs dat de plant nog sneller gaat reproduceren. Er vindt dus geen ontbossing plaats bij de productie van deze lampen en de bamboe is co2 neutraal of beter.
Advies: Ottevangers lichtdesign

Kurkvloer van Naturo Vloeren

De schors van de kurkeik wordt één keer in de negen jaar gepeld. Het schors krijgt dan de daarop volgende negen jaar de tijd om weer aan te groeien. Daarnaast gebruikt Naturo vloeren alleen lak op waterbasis. Bij Naturo vind je ook Hollandsche Vloeren, die een Cradle to Cradle certificering hebben.
Advies: Naturo Vloeren

Elektrische haard: Kalfire E-one

De E-one haard zonder afvoer van Kalfire geeft volop sfeer en een ultieme vuurbeleving zonder het milieu te belasten. Ook in huis zonder gasaansluiting is het een perfect alternatief voor een gashaard.
Advies: Water & Vuur

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16