Modern & huiselijk in Marum

Johan en Baukje stonden voor de keuze om het huis van Johan’s ouders te koop te zetten of om er zelf te gaan wonen. Ze besloten voor die laatste optie te gaan, maar dan moest er eerst behoorlijk wat veranderen van binnen. Want het interieur, dat dateerde uit 2002, kon een flinke opfrisser gebruiken. Hiervoor schakelden zij Bert Postma van Vesta in, die ze hun droomhuis bezorgden.

Baukje kwam al jaren over de vloer bij haar schoonouders en kende het huis dus erg goed. Toch was het wennen om dit haar huis te noemen, nu haar schoonouders er niet meer zijn.
Inmiddels heeft ze echt het gevoel dat ze thuiskomt, mede dankzij de hulp van Bert. “Al tijdens het eerste gesprek met Bert kwam ik erachter dat we op één lijn zaten. Hij begon meteen te schetsen en zag enorm veel mogelijkheden. Ook heeft hij mij in het hele proces betrokken.”

Klik op de foto’s voor vergrote afbeeldingen

Woonstijl

Baukje omschrijft hun woonstijl als modern met een warme touch. Strak, niet overvol, maar wel met een huiselijke, rustige uitstraling. “Mijn schoonouders hadden een klassieke inrichting; grote houten meubels en een donkere, marmeren vloer. Wij wilden er echt ons eigen huis van maken, dus heeft Bert eerst in ons oude huis de stijl ‘geproefd’. Deze heeft hij grotendeels meegenomen naar het nieuwe huis en aangevuld met nieuwe elementen.”
Over het interieur hebben Baukje en Johan nooit strijd gehad: “Johan en ik hebben al 25 jaar dezelfde smaak. Ook tijdens dit proces gaf hij me volledig de vrije hand. Hij vertrouwde erop dat ik, samen met Vesta , de juiste keuzes zou maken.”

Favoriete plek

Een vraag die niet in één keer te beantwoorden is, want er zijn maar liefst drie favoriete plekken in (en om) dit droomhuis. In de ochtend zitten Baukje, Johan en hun dochter graag aan de keukentafel terwijl ze samen ontbijten. “’s Avonds is de bank echt onze lievelingsplek. Daar komen we tot rust en kijken we televisie. Overdag is dat trouwens ook een heerlijk plekje. We wonen aan de rand van het dorp en hebben uitzicht op het weiland. Het is zo leuk om naar de koeien te kijken die daar lopen. Onze derde favoriete plek is het zijterras. Met mooi weer vinden we het echt heerlijk om hier te zitten.”

Pronkstuk

Hier hoeft Baukje geen moment over na te denken: “De hal! Toen Bert hier binnenkwam, had hij meteen ideeën over wat hij ermee wilde doen. De inbouw-garderobekast was mahoniebruin. Die moest zwart geschilderd worden. Hij zag ook direct wat hij aan de trap wilde veranderen. Nu is het echt een geweldige ‘binnenkomer’.

Styling

Nadat Bert zijn visie had losgelaten op de woning, was het de beurt aan stylist Bonique Joling om het interieur een finishing touch te geven. “Bonique wist precies hoe ze onze eigen accessoires kon aanvullen met nieuwe items, zonder dat het huis meteen overvol raakte. Ze wist precies hoe ze onze rustige stijl moest behouden. Zowel zij als Bert hebben ons voortreffelijk geholpen. We hadden het zelf niet zo kunnen doen. Het is nu echt ons eigen huis geworden. Ik vraag me wel eens af wat mijn schoonouders hiervan gevonden zouden hebben.”

Voor meer informatie over Vesta klik hier!

Of kijk op de website van Vesta zelf.

Ben je nu geïnspireerd door deze binnen kijker en wil je ook graag advies van Bert? Klik dan hier en vul het contactformulier in.