Binnenkijken in een droomhuis in Eelde

Na ruim vier jaar tussen Haren en Rijswijk (Noord-Brabant) op en neer te hebben gependeld, besloten John en Esther dat het tijd was om samen een woning te zoeken. Esther kwam een woning tegen op Funda en toen ze er samen gingen kijken, waren ze beide op slag verliefd. Na ruim een een half jaar verbouwen, hebben ze nu hun droomhuis.

Vooral het licht dat door de vele ramen de woning binnenkomt, gaf voor beiden de doorslag. Om met het gehele samengestelde gezin hier te kunnen wonen, is het huis boven de garage en keuken uitgebouwd. Dankzij breekwerk hebben ze twee nieuwe slaapkamers gerealiseerd. Daarnaast zijn de vloeren boven aangepakt, is alles gestuct, geschilderd en is de keuken vernieuwd. “Inmiddels zijn we bezig met de tuin die ook voor onze hond Gabber een heel fijne plek is.”

Samenvoegen

John en Esther wilden graag een fris en nieuw begin samen. En dan zijn er twee woonstijlen die samengevoegd moet worden. Esther: “In februari 2020 zijn we bij Masha van Stijl7 geweest. Zij vroeg ons beiden een moodboard te maken voor de benedenverdieping en van daaruit creëerde zij twee verschillende interieurs. Voor ons was het vooral lastig om die benedenverdieping in te richten door de vele ramen. Masha wist gelukkig precies hoe ze dit moest aanpakken en uiteindelijk zijn we tot een geweldig resultaat gekomen.”

Woonstijl

De woonstijlen van Esther (strak en licht, Scandinavisch) en John (robuust, grof en donker) werden door Masha samengevoegd tot een geheel waar beiden zich in thuis voelen. John: “Het laatste jaar is mijn woonstijl wel veranderd. Ik zag door de tekeningen in hoe mooi het zou worden en ging overstag. Mijn voorkeur ging eerst uit naar een rechthoekige eettafel, maar ik ben heel blij dat we toch de ronde hebben gekozen. Ik ben gelukkig redelijk makkelijk en heb mijn ideeën losgelaten. Hoe de inrichting nu is, is zeker meer gedurfd dan wanneer we het zelf hadden gedaan.

Pronkstuk

Over de favoriete plek in de woning zijn Esther en John unaniem. Dat is absoluut de ronde eettafel van 1.80 m doorsnede, waaraan zes comfortabele fauteuils staan. Esther: “Het is zo’n fijne plek om samen te eten, te borrelen en spelletjes te doen in het weekend. Ik zit hier ook graag om te lezen. Het pronkstuk van ons huis vind ik zelf het ronde vloerkleed van bijna drie meter doorsnede en de zwarte, staande lamp.” John: “Als ik een pronkstuk moet kiezen, dan ga ik toch voor de chaise longue banken die we in de woonkamer hebben staan. Maar eigenlijk is het de combinatie van alles in huis. En de accessoires maken het helemaal af.”

Van a tot z

Over de hulp van Masha is het stel ontzettend tevreden. Esther: “Ik zou haar bij iedereen aanraden en heb zelfs al twee collega’s naar haar doorverwezen. Ze denkt mee van a tot z, werkt oplossingsgericht en geeft gewoon goed advies. Ook neemt ze de tijd voor je en luistert goed naar je wensen.” John vult aan: “Wat mij opviel was dat alles van onze moodboards ook meegenomen was in haar tekeningen. Ze heeft zo hard gewerkt om van onze verschillende stijlen één interieur te maken. Ze ging net zolang door tot wij tevreden waren. Ik kan niet anders zeggen, dan dat ze uitstekende service heeft geleverd. En iedereen bij Vesta en Stijl7!”

Ook al wilden John en Esther altijd graag in een boerderijtje wonen, toch kunnen zij niet anders zeggen dan dat dit huis nu echt hun droomhuis is en zeggen wel eens grappend: “We wonen tegenover de begraafplaats en dat is onze volgende halte. Wij willen hier nooit meer weg!”

Hebben jij en je partner ook een verschillende smaak qua woonstijl? Laat je dan ook adviseren door een van de interieurspecialisten in het Woonforum. Ze creëren een combinatie van beide stijlen of weten één van jullie twee toch te overtuigen van die van de ander.

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16