Binnenkijken bij een interieuradviseur

Ronald en Helena werden in 2018 op slag verliefd op de kavel waar inmiddels hun woning staat. Toch ging er nog ruim een jaar overheen voordat ze de stap zetten om op eiland ‘De rietborg’ het reeds in aanbouw zijnde huis te kopen. Na een uniek bouwproces, waarin zij de bouwer hebben ondersteund, werd hun huis in maart 2020 opgeleverd. Door de pandemie moest een strakke planning van een maand gehanteerd worden voor de afbouw. Gelukkig lukte dit en wonen zij sinds april 2020 in hun droomhuis.

Waarom Ronald en Helena in 2018 niet meteen ervoor kozen om de betreffende kavel te kopen? De tijd was voor hun nog niet rijp. Wel bleef die plek door hun hoofd spoken. Het huis biedt uitzicht over een oude bomenwal en een weiland en wordt omringd door de prachtige natuur en veel vogels. Helena: “De rust en ruimte sprak ons meteen aan. Op een dag zag ik dat er op ‘onze’ kavel werd gebouwd. Gelukkig bleek de eigenaar van de kavel bezig met de bouw van een schuurwoning; precies onze droom. In het najaar van 2019 hebben we dus toch de knoop doorgehakt.”

Woonstijl

Ronald heeft jarenlange ervaringen als interieuradviseur en Helena heeft ook een achtergrond in de woninginrichting. Geeft dat conflicten bij het inrichten? Ronald: “Natuurlijk hebben we beide eigen wensen en ideeën, maar wij zijn heel goed in staat om die samen te brengen tot één geheel. We vullen elkaar heel goed aan en versterken elkaar. Bovendien is het naast werk ook een hobby, dus we zijn er graag mee bezig.”

Materiaalkeuze

Het stel kocht het huis casco en deed de afbouw zelf. Hierbij hielden zij rekening met het type huis, maar ook wilden ze graag dat het huis opgaat in de omgeving. Bij de keuze voor het interieur is ook goed nagedacht. Ronald: “We wilden naast levensloopbestendig ook zoveel mogelijk energieneutraal bouwen. En we vinden duurzaamheid en afkomst erg belangrijk. Vandaar dat bijna alle meubels van Nederlandse makelij zijn. Aangezien ik bij Vesta werk, hebben we uiteraard een paar pronkstukken hier gekocht.”

Pronkstuk

De keuken als hart van het huis, de vormgeving, de hoge plafonds en hoge ramen, het kleurgebruik, de plek en het uitzicht. Dat zijn al behoorlijk wat pluspunten van dit droomhuis. En in het interieur? Helena: “De ronde eettafel met stoelen, de bank, het televisiemeubel en de Eames fauteuil zijn echte eyecatchers in ons huis. Maar ook de lampen, vloeren en gordijnen maken het geheel af.”

Dichtbij het vuur

Aangezien hun vorige huis heel andere afmetingen had, hebben ze nieuwe meubels gekocht. Ronald: “doordat ik bij Vesta werk, zit ik dichtbij het vuur. Hier is alles in alle stijlen, maten en kleuren te krijgen. Wij hebben regelmatig afgestemd met de directe collega’s. Heerlijk om onze inrichting via een brainstorm naar een geweldig eindresultaat te zien gaan! De stoffeerders van Vesta hebben de PVC-vloeren enorm vakkundig gelegd. Daar zijn we zeer content mee. We hebben nu een uniek huis met uniek interieur dat je niet overal tegenkomt

 

Voor meer informatie klik hier!

Of kijk op de site van Vesta!

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 15