Expositie LEAVES Natural Projects

Een bijzondere samenwerking tussen Groningse fotograaf Alfred Oosterman en internationaal bloemist/meesterbinder Ben Clevers

De maand april staat bij het Woonforum in het teken van groen, buitenleven, duurzaamheid en de lente. En speciaal voor deze maand is de bijzondere samenwerking tussen Alfred Oosterman en Ben Clevers voor het LEAVES Natural Projects te bewonderen in het atrium van het Woonforum. Wil je Alfred Oosterman en Ben Clevers zelf spreken over de prachtige foto’s en het LEAVES Natural Projects? Alfred Oosterman is aanwezig op 9&10, 18 (tweede paasdag), 23&24 april tussen 13:00 en 16:00 uur en Ben Clevers vergezelt hem tijdens tweede paasdag!

LEAVES Natural Projects

Ben Clevers is internationaal bloemist, meesterbinder en eigenaar van LEAVES Natural Projects. De schoonheid van zijn objecten komt binnen. Hij werkt met blad, een restmateriaal dat bij de meeste bloemisten in de groencontainer belandt. Door dit basismateriaal te doorgronden komt hij tot geïntegreerde ontwerpen. Het bijzondere talent en het mooie werk van Ben Clevers zijn voor Alfred Oosterman de twee doorslaggevende redenen geweest om de samenwerking aan te gaan. Alfred Oosterman is een Groningse fotograaf met passie voor zijn vak. Door zijn professionaliteit en kalmte weet hij onderwerpen met detail in beeld te brengen.

Alfred: “Wanneer ik het werk van Ben Clevers vastleg, laat ik het object leidend zijn. Licht, uitsnede, achtergrond – ze lijken zichzelf te kiezen. Een haast intuïtieve manier van werken waarin het beeld zich stap voor stap realiseert.” 

Die samenwerking betreft de ontwikkeling en productie van een boek over de prachtige creaties van Clevers. Voor Ben Clevers is dit boek een levenswerk. Het laat de mogelijkheden zien van het materiaal waar een bloemist/arrangeur mee mag werken. Voor Alfred kenmerkt de samenwerking met Ben zich als uiterst professioneel en met een hoogwaardig creatief gehalte.

Tijdens de maand april zullen Alfred Oosterman en Ben Clevers verschillende weekenden ook zelf te vinden zijn in het Woonforum om te vertellen over hun samenwerking en prachtige creaties. Alfred Oosterman zal aanwezig zijn op 9&10, 18 (tweede paasdag), 23&24 april tussen 13:00 en 16:00 uur en Ben Clevers vergezelt hem tijdens tweede paasdag!

Wil je graag meer informatie over de werken van Alfred Oosterman? Klik dan hier voor meer informatie of neem een kijkje op de website van Ben Clevers over LEAVES Natural Projects.

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16