Vrienden van Beatrix Kinderziekenhuis

Vrienden van Beatrix kinderziekenhuis.

Het Woonforum start deze maand met een project voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder in het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ) zo aangenaam mogelijk te maken. De stichting ondersteunt verschillende projecten: van geneeskundig onderzoek tot internet of muziekoptreden aan bed, theateroptreden en het realiseren van huiskamers. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als “thuis”.’

Het Woonforum zamelt geld in om een huiskamer in het Beatrix Kinderziekenhuis te creëren. In het kinderziekenhuis zijn ouders vaak hele dagen en nachten bij hun kind, terwijl het ‘gewone’ leven ook doorgaat. Veel ouders hebben behoefte aan een eigen plaats in het ziekenhuis om zich te ontspannen of eventueel wat te werken. In de nieuwe familie- en huiskamers kunnen gezinnen tot rust komen. Zieke kinderen kunnen samen met hun ouders, zusjes en broertjes even weg uit de ziekenhuissfeer. Voor het hele gezin is de huiskamer een plek om tot rust te komen en te spelen. Net als thuis.

De huidige verblijfsruimte is aan de kleine kant en het BKZ heeft al langer de wens om verblijfsruimtes geschikt te maken voor gezinnen. Als een kind langdurig ziek is en veel in een ziekenhuis verblijft, raakt een gezin ontwricht. Grotere verblijfsruimtes moeten ervoor zorgen dat een ziek kind zich weer in een huiskamersetting thuis waant. Door bijvoorbeeld een spelletje te doen of met het gezin The Voice of Holland te kijken.

Marja Veenstra (Directrice Woonforum): ‘Wij vinden dat we met het Woonforum in Groningen een dusdanig centrale rol in de samenleving hebben, dat we ook graag een maatschappelijk doel willen omarmen. Het leed van zieke kinderen raakt ons, en we willen eraan bijdragen dat langdurig zieke kinderen in het ziekenhuis ook dat fijne gevoel van thuis kunnen voelen.’

Er is 80.000 tot 100.000 euro nodig voor één kamer en dat heeft te maken met de voorzieningen die aangebracht moeten worden om een ziek kind veilig en verantwoord in zo’n ruimte te laten verblijven. Het Vesta Woonforum gaat donateurs werven, gadgets verkopen, samenwerkende partijen aan spreken en natuurlijk zelf doneren. De komende maanden zullen er dan ook diverse sponsoractiviteiten in het Vesta Woonforum plaatsvinden waarbij alle opbrengsten geheel ten goede komen aan het project. Met een teller wordt bijgehouden hoeveel geld er is opgehaald. Het streven is om de eerste kamer binnen één jaar te financieren.

Bouw jij mee?

Ook jij kan meehelpen aan de bouw van een huiskamer. Dit kan op verschillende manieren. Op welke manier is volledig aan jou, met alle medewerkingen komen we stukje bij beetje bij ons doel. Het kind weer thuis laten voelen. De verschillende manieren zijn als volgt:

Koop een gadget!

In het Woonforum worden pleisters en mokken verkocht. Volledig in stijl. Met de vrolijke diertjes wordt iedereen blij van het zien van de pleisters of mokken. De pleisters hebben een verkoopprijs van €3,95 en de mokken zijn €9,95 per stuk.

Word donateur!

Niet alleen via de gadgets kan er meegeholpen worden. Ook via een machtiging kan jij wat voor het Beatrix Kinderziekenhuis doen. Via een machtiging kun jij aangeven hoe veel jij doneert aan het BKZ. Dit kan eenmalig, maandelijks of jaarlijks een bedrag zijn.

Alle opbrengsten gaan geheel naar het Beatrix Kinderziekenhuis. Met een teller wordt bijgehouden hoeveel geld er is opgehaald. Het streven is om de eerste kamer binnen één jaar te financieren.

Vrienden van Beatrix kinderziekenhuis.

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16