Woonstijl naturel hout

Houd jij van natuurlijk wonen? Haal dan hout in huis!

Houd jij van natuurlijk wonen? Haal dan hout in huis! Je kunt hout op verschillende manieren toepassen. In kleine details of in je meubelen. Misschien heb je houten balken aan je plafond, haal daar dan de verf af. Hout in je interieur geeft sfeer en warmte. Het combineert daardoor goed met koelere tinten. De witte kleur past bij bijna alle houtsoorten en tinten en geeft de kamer een natuurlijk look. Een licht Scandinavische stijl die dicht bij de cottagestijl komt.

 

 

Het combineren van verschillende houtsoorten werkt heel goed. Probeer voor meer samenhang tussen het hout te zorgen door zoveel mogelijk een overeenkomst te vinden in de nerven. De afwerking van hout is belangrijk in het combineren van verschillende houtsoorten. Als je teveel verschillende afwerkingen samenbrengt,wordt je interieur gauw onrustig en raakt het uit balans. Kies maximaal drie soorten afwerkingen in het hout en zorg ervoor dat je interieur in evenwicht blijft. Om de houten look nog completer te maken combineer je het met bijvoorbeeld touw,

kurk, riet of bamboe. Door te combineren met glas, zoals stolpen en vazen krijg je nog meer sprankeling en luchtigheid. Maak je interieur zachter door hout te combineren met stoffen bekleding voor je bank en fauteuils en een hoogpolig vloerkleed. Met groene planten maak je het natuurgevoel compleet. Het is bij deze trend niet de bedoeling dat alles van hout is. Gebruik hout gewoon als basis voor vele meubels en combineer het met wat jij mooi vindt!