Summer musthave: de juiste raambekleding

De zomer is in aantocht. In Nederland weten we nooit wat ons te wachten staat. Wordt het koel en nat of krijgen we een bloedhete zomer zoals een paar jaar terug. Met deze summer musthaves ben je goed voorbereid op warme dagen. Want ondanks dat we best genieten van de warmte buiten, houden we het in huis liever wat koeler. Met de juiste raambekleding is dit goed te reguleren. En dat is niet het enige voordeel.

Duette Shades, Plissé Shades of rolgordijnen

Duette gordijnen voor je ramen hebben meerdere voordelen. Naast privacy en een geluiddempende werking, weren ze in de zomer de warmte van de zon en houden ze in de winter de kou buiten. Dit komt door de ruimte tussen de twee lagen stof waar de Duette Shades uit bestaan. De goede isolatie kan dus ook bijdragen aan minder energiekosten en een duurzamer huis.

Je kunt ook kiezen voor Plissé Shades of rolgordijnen. Deze bestaan uit één laag stof, maar houden ook zonlicht en warmte buiten. En heb je hoge ramen of houd je gewoon van gemak? Denk dan ook eens aan elektrische bediening van je raambekleding. Met een afstandsbediening of app kun je de raambekleding op afstand bedienen of vooraf slimme scenes instellen.

Horren

Niet alleen de warmte, maar ook insecten houden we liever buiten. Horren zijn hiervoor een geschikte oplossing. Door het gaas en de structuur van het gaas kun je wel genieten van frisse lucht en een goede ventilatie in huis, maar kunnen insecten en andere ongewenste dieren niet naar binnen. Ook voor mensen die niet goed tegen pollen kunnen, kan een hor voor het raam of deur een oplossing bieden. De speciale Poll-Tex gaas van Luxaflex filtert de pollen voor bijna 90% uit de lucht, ideaal dus voor mensen met hooikoorts. Je kunt kiezen uit verschillende montagemethoden, kleuren, dessins en structuren.

Shutters

In mediterrane gebieden zie je ze veel, louvredeurtjes! En dat is ook niet zo gek, want ze zijn ideaal om de warmte buiten je huis te houden. In Nederland zien we de zogenoemde Shutters steeds vaker. Shutters zijn binnenluiken met verstelbare, horizontale lamellen die je kunt kantelen, wegklappen en openen. Naast dat ze super sfeervol en elegant zijn, kun je de lichtinval en privacy in huis dus heel goed reguleren. Dichtgeklapt zijn ze grotendeels verduisterend dus ook ideaal voor in de slaapkamer. In de zomer dienen ze als perfecte zon- en warmtewering. En zeg nou eerlijk, wie wil er niet een klein beetje vakantiegevoel in eigen huis.

Meer advies nodig? De adviseurs van Vesta Instyle helpen je graag met het uitzoeken van de perfecte raambekleding voor jouw huis. Kijk alvast hier op hun website naar alle mogelijkheden.

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16