Nieuwe, sfeervolle woonkamer met industrieel tintje

Na een aantal jaar in hun nieuwbouwwoning gewoond te hebben vonden Willemieke, Ingmar en hun drie kinderen het tijd voor een make-over. Ze misten namelijk de gezellige sfeer in huis. Met een beetje hulp van de interieurontwerper Tatjana is de woonkamer nu sfeervoller dan ooit tevoren!

Botanisch industrieel

Zo kwamen Willemieke en Ingmar bij Vesta terecht, waar interieurontwerper Tatjana ze heeft geholpen met hun nieuwe, sfeervolle woonkamer. “Wij hebben allebei een moodboard gemaakt met wat we mooi vinden, en vervolgens heeft Tatjana een plan gemaakt met foto’s en materialen. Toen ik het zag dacht ik: dit wil ik!” Willemieke omschrijft de stijl als ‘botanisch industrieel’. “Door de blauwgroene muur en het fotobehang met planten krijg je een botanische sfeer, maar omdat we ook iets hardere materialen en niet te veel spullen hebben, is het ook industrieel. Het is lastig om onze stijl in één woord te omschrijven”, lacht ze.

Het gezin woont in een twee-onder-een-kapwoning in Engelse landhuisstijl. Bij de bouw in 2014 hebben ze een interieurstylist in de arm genomen. Die heeft geholpen met het intekenen van de keuken, de kasten en het eetgedeelte. Alle meubels en de stijl van het interieur hebben we toen zelf bedacht en samengesteld.” Na een aantal jaar wonen en leven met kinderen en huisdieren, was de bank aan vervanging toe. “En ik miste eigenlijk sfeer in het interieur”, blikt Willemieke terug. “Dus toen we een nieuwe bank wilden kopen, hebben we besloten om direct de hele woonkamer aan te pakken.”

Okergeel en blauwgroen

Een aantal meubels bleven staan, zoals de okergele stoel in de woonkamer. “We gingen direct op zoek naar een nieuwe bank. Ik wilde graag een bruine, leren bank met een warme uitstraling. Na een tijdje zoeken vonden we onze droombank. Ondanks dat deze niet bij Vesta stond, kon Tatjana hem wel bestellen. We hebben nu een bank met hocker van Cartel Living.”

Ook de kast bleef staan, maar kreeg wél een makeover. “De kast zonder deuren was wit, en die hebben we op advies van Tatjana in dezelfde kleur laten schilderen als de blauwgroene muur. En ik wilde graag een buffetkast met deuren, dus de meubelmaker heeft een tweede kast gemaakt in dezelfde stijl.”

Een nieuw element in huis waar Willemieke erg blij mee is, is het houten akupanel in de keuken. “Daar zit vilt achter en is dus geluiddempend. Dat kwam heel goed uit met de stenen vloer!”

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16