Binnenkijken: Videwoning in Groningen

Ze wonen er pas net, maar voelen zich al helemaal thuis in hun prachtige nieuwbouwwoning in Helpman. De woning met vier etages heeft een grote woonkeuken op de begane grond en een living op de eerste etage. En extra bijzonder, ramen van maar liefst zeven meter hoog!

“De bank en eettafel gingen mee naar de nieuwe woning. Verder hebben we alles nieuw gekocht”

De bewoners van deze woning hebben al eerder samengewerkt met interieuradviseur Bert. “Bij onze eerste koopwoning heeft Bert van het Vesta Woonforum geholpen met het interieur en indeling van de woonkamer, maar bij deze nieuwbouwwoning moest álles ingericht worden”, vertellen ze. “Een heel ander traject, maar omdat de samenwerking de eerste keer zo goed is bevallen, besloten we Bert ook nu weer om advies te vragen.”

Blij verrast

De bank en eettafel gingen mee naar de nieuwe woning. “Verder hebben we alles nieuw gekocht. We leven veel beneden in de grote woonkeuken, en hebben bij het vier meter lange kookeiland nieuwe barkrukken van Dutchbone gekocht. Op de verdieping daarboven hebben we een nieuwe bank gekocht voor het zitgedeelte, zodat we een plek hebben waar we lekker kunnen zitten na het eten of om televisie te kijken.” Eén van de grootste verrassingen voor de bewoners was de vloer. “Dat was zo lastig! Het is zo’n groot ‘ding’ in huis en in de winkel zie je maar een klein stukje. We zijn echt blij verrast met hoe het eruit ziet. Daarnaast is de service ook erg goed, want toen de vloer begon te werken hebben ze zelfs een stukje nieuwe vloer gelegd.”

Kleur, kleur, kleur!

Belangrijk in de nieuwe woning was een mooie basis en een lichte vloer. “Ik hou van een rustig interieur met lichte accenten, maar ik móet een beetje kleur in huis! We hebben bijvoorbeeld de muur van zeven meter oudroze geverfd en ook op onze lichtgrijze bank moesten gekleurde kussentjes.”

“Eén van de grootste verrassingen voor de bewoners was de vloer. “Dat was zo lastig! Het is zo’n groot ‘ding’ in huis en in de winkel zie je maar een klein stukje”

Thuiskantoor

Op de eerste verdieping is naast het gezellige zitgedeelte, ook het kantoor te vinden. “Het kantoor heeft een glazen wandafscheiding, zodat deze ruimte veel meer bij de kamer getrokken wordt. Het is geen kantoor waarbij je afgesloten bent van de rest. Dit is ook iets wat we samen met Bert hebben bedacht waar we heel blij mee zijn.” Een ander item waar de bewoners erg trots op zijn, zijn de lampen in de vide. Aan het zeven meter hoge plafond hangen vijf verschillende lampen op verschillende hoogtes. “Dat had ik ergens gezien en dat vond ik heel erg mooi. Omdat we daar nu de ruimte voor hebben, konden we dat hier ook
doen!”

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16