De favorieten van… Stefan Hagenouw

Stefan Hagenouw van Ottevangers Lichtdesign vertelt je alles over zijn persoonlijke favorieten. En niet alleen op het gebied van meubels en interieur. Ook geeft hij zijn favoriete bestemming, schoenen en restaurant prijs.

Ontdek de favorieten van Stefan Hagenouw

City Tripper

Het kan natuurlijk niet, maar ik heb enkele favoriete steden. Afhankelijk van de tijd die ik er kan doorbrengen: New York voor een maand, Berlijn voor een week en Amsterdam omdat deze in mijn dna zit: mijn opa en oma hadden er een kroeg en maakten mij attent op de geuren, keuken, geluiden, vormen, architectuur en het mondiale karakter van de stad. Soms wat rauw, altijd puur. Berlijn en vooral New York komen op dezelfde wijze bij mij binnen. Maar missen net even de nestwarmte die Amsterdam wel voor mij heeft. Amsterdam dus….

Droomhuis

Gek genoeg ziet mijn droomhuis eruit zoals ieder kind een huis tekent. En ik nog steeds: simpel. Met een dak er op. Voor mij geen ingewikkelde vormen. Vooral passend bij de bewoners. In ons geval puur, ruimtelijk en modern. Less is more, zoals Ludwig Mies van der Rohe, één van mijn favoriet ontwerpers, al duidelijk maakte. Door mijn vak richt ik mij met name op het interieur. Dat volledig moet passen bij de bewoners. Qua indeling, meubelen en verlichting. En de architectuur van het huis natuurlijk moet ondersteunen. Ja, je zou me een purist kunnen noemen.

Droomhuis

Mijn favoriete restaurant doet ook wat mij het meest aanspreekt: pure, natuurlijke smaken. Uitgebalanceerd. Ik kan er echt naar uitkijken en het water loopt al uit mijn mond wanneer ik Restaurant in de Molen in Onderdendam nader.

Ontwerpersduo

Ontwerpers op mijn vakgebied die ik erg bewonder zijn Catellani & Smith en Ingo Maurer. Zij stimuleren mij enorm en triggeren mij om anders te denken, mij open te stellen voor niet voor de hand liggende zaken. Mijn fantasie te prikkelen en lef te geven hun kijk op licht toe te passen. In hun werk zie ik de onbedorvenheid van een kind. Onschuld misschien: een kip zonder kop met een lichtje, een hart met een spiegeltje van de ziel (Ingo Maurer), Een maan met een lepel, vlammen rond de zon. Met licht als centrale functie (Catellani & Smith). Misschien moeten wij het kind in ons meer koesteren.

Ingo Maurer

Santoni schoenen

Het liefst draag ik schoenen van Santoni. Ik heb wat met Italiaanse vormgevers. Zij zijn ruim vertegenwoordigd in onze collectie en de voorliefde voor vormen, oog voor detail en vakmanschap zie ik ook terug in de schoenen van Santoni. Wat zeker niet onbelangrijk is, ik sta en loop veel: nooit fijnere gehad. En voor mijn advieswerk op bouw/blubberlocaties trek ik er gewoon zwembadsloffen over aan. Een van de weinige concessies die ik doe aan de esthetiek. Want mooi zijn die schoenen zeker.

LED there be light

Af en toe permitteer ik mij een uitbundig ontwerp. Wanneer dat deel uitmaakt van een uitgebalanceerd geheel en mij om welke reden dan ook raakt. Dat doet de Lederam S2 hanglamp van Catellani & Smith. Een combinatie van natuurlijke vormen, nieuwe LED techniek, warmte en effectieve verlichting. Absoluut een best-seller bij Ottevangers Lichtdesign.Voor reflectie van het licht van de beide LED’s past Catallani & Smith bladgoud toe, aangebracht op een zacht golvende schijf. Zo lijkt het alsof deze met enige vertraging van vorm verandert. In onze collectie proberen wij ook strakke vormen af te wisselen met uitbundige. De mix die daardoor ontstaat is niet alleen spannend en inspirerend, maar geeft ons ook de middelen om de wisselwerking die klanten met ons hebben goed in te vullen.

Stijlvolle verlichting van Catellani & Smith. Verkrijgbaar bij Ottevangers Lichtdesign in het Woonforum van Groningen.

Artifort: Dutch Design

Dat mijn favoriete meubelstuk door Artifort wordt geleverd ligt eigenlijk wel voor de hand. Artifort hanteert hoge normen voor wat betreft design en afwerking. Vakmanschap voel en ruik je bij elk geleverd product. Bij mijn favoriete bank, de Mare is dat niet anders. Ontworpen door René Holten, tot perfectie geschapen door Artifort. En wat zeker niet onbelangrijk is: het zit fantastisch en ligt slaapverwekkend. Wat mij toch ook aantrekt is de strakke belijning van de bank, inclusief de pootcontructie. Die doet mij denken aan de pootconstructie van de Barcelona Day Bed van Ludwig Mies van der Rohe, één van mijn favoriete ontwerpers. Met de soberheid en duidelijkheid van de lijnen maakt de Mare op mij grote indruk. Perfectie tot in detail. Tijdloos en comfortabel. Wat wil een mens nog meer.

Artifort meubels kopen? Ontdek de collectie in het Woonforum Groningen.

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16