Uitgelicht: Tempur

Tempur zorgt voor een goede nachtrust. Dit is voor iedereen heel belangrijk. De juiste keuze van je matras, bedbodem en kussen is daarom van essentieel belang. Er zijn matrassen met pocketvering, schuim, latex, gel, vezels, bonellvering en water. Een nieuw matras ligt altijd anders dan het oude matras waaraan je zo gewend was. Het kan zelfs zo zijn dat je eerst moet wennen en wat last krijgt van je spieren. Het is belangrijk om veel matrassen uit te proberen en jouw slaapwensen en -voorkeuren aan te geven. Dit keer lichten we de matrassen en bodems van Tempur uit.

Werkt drukverlagend en optimaliseert de bloedsomloop

Anders dan een matras met pocketveren, latex of schuim. Tempur matrassen vormen zich naar het lichaam in plaats van andersom, waardoor een gevoel van gewichtloosheid ontstaat. Door lichaamstemperatuur en -gewicht vormt het matras zich naar de contouren van het lichaam. Wanneer het matras niet wordt beslapen keert het altijd weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Heb je wel eens last van tintelende armen of benen? Een Tempur matras zorgt voor minder drukpunten waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd en je hier dus minder tot geen last van krijgt.

Zorgt voor minder draaien en woelen en dus word je uitgerust wakker

Op een matras met tegendruk draait iemand gemiddeld tachtig tot honderd keer per nacht, op een Tempur matras is dit slechts zeventien tot twintig keer per nacht. Dit komt doordat een Tempur matras de druk evenredig verdeelt en de bloedsomloop niet beperkt. Zo krijgen je hersenen minder vaak het signaal door dat er gedraaid moet worden. Minder draaien en woelen leidt tot een langere periode van diepe slaap waardoor het lichaam meer tijd krijgt zich te herstellen en je dus uitgerust wakker wordt.

Vermindert rug-, nek- en schouderklachten

Een Tempur matras zorgt ervoor dat de wervelkom in een anatomische, correcte houding ligt en ook biedt het ondersteuning op de plaatsen waar het lichaam het verlangt. Gecombineerd met het juiste kussen en bedbodem verminder je lichamelijke klachten.

Een goede bedbodem ventileert en draagt nog eens voor tien tot twintig procent bij aan het comfort. Er zijn lattenbodems, boxsprings, spiraalbodems en schotelbodems. Tempur matrassen kun je het beste combineren met schotelbodems. Een schotelbodem bestaat uit losse schotels die bevestigd zijn op latten die niet buigzaam zijn. Doordat de schotels los van elkaar kunnen bewegen ontstaat en soepel verende maar toch stevige bedbodem. De ventilatie is perfect, net als het ondersteunende vermogen. De schotelbodems van Tempur zijn ook nog qua hardheid/zachtheid instelbaar.

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16