Vloerverwarming voor elk type vloer

Vloerwarming in huis. Onze specialisten vertellen je alles over geschikte vloeren.

Vloerverwarming voelt heerlijk aan je voeten en verbruikt zo’n 20% minder energie dan radiatoren. Door de gelijkmatige verdeling en warmte-uitstraling vanaf de grond geeft het sneller comfort. Voor mensen met allergieën biedt vloerverwarming voordelen. Door stralingswarmte zal stof zich veel minder snel verspreiden door de woning. Bovendien zal de luchtvochtigheid van je woning beter in balans zijn. Daarnaast kan jij je woonruimte optimaal benutten omdat er geen zichtbare radiatoren meer zijn.

[devvn_ihotspot id=”1101″]

Stenen vloeren & kunststof vloeren

Maar welke vloer kies je bij dit soort verwarming? Er zijn een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden, maar dan kan nagenoeg elke vloer toegepast worden. Beton- en gietvloeren hebben een lage warmteweerstand en zijn daarom super geschikt. Alleen de epoxy gietvloer is ongeschikt. De warmte wordt opgenomen door de vloer en straalt deze uit in de woning. PVC en vloerverwarming zijn ook een ideale combinatie. PVC vloeren nemen snel de temperatuur van de vloerverwarming aan en geleiden de warmte dan ook optimaal. Dit zorgt ervoor dat je minder energie verspilt en snel kunt genieten van een aangenaam warme ruimte.

Houten vloeren

Wil je graag een houten vloer? Ook dat is mogelijk met vloerverwarming. Let bij de keuze in houten vloer op de R-waarde. Dit is het warmte isolerend vermogen of warmteweerstand van het hout. De ideale waarde ligt tussen de Rc 0,09 en Rc 0,12. Des te lager de R waarde van het parket des te beter het parket warmte geleidt. Bij vloerverwarming moet dit getal zo laag mogelijk zijn, om zo snel mogelijk de warmte van de verwarming door te geven aan de ruimte.

Kies je nieuwe vloer uit bij Naturo Vloeren of Vesta Woningtextiel in het Woonforum Groningen.

Voor laminaat geldt eigenlijk hetzelfde als voor hout. Belangrijk is de ondervloer, deze moet speciaal geschikt zijn voor vloerverwarming. Door de goede isolerende eigenschappen van kurk is dit ook een goede vloer voor dergelijke verwarming. Bij een kurkvloer zijn de dikte, dichtheid en de persing van de kurkvloer van belang.

Veel mogelijkheden

Ook vloeren als marmoleum, vinyl en tapijt kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming. Eigenlijk zijn bijna alle soorten vloerbedekking mogelijk, mits ze voldoen aan een aantal voorwaarden of bepaalde afwerking. Denk je na over een nieuwe vloer of wil je gelijk vloerverwarming aanbrengen? Laat je dan goed informeren door onze specialisten van Naturo Vloeren & Vesta Woningtextiel.

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16