Charmant pakhuis aan Groningse gracht

In het voorjaar van 2019 trokken Marja en Henk in dit ruime pakhuis aan een gracht in Groningen. Na een zoektocht van een half jaar was het liefde op het eerste gezicht. Binnen een kwartier was de beslissing om hun statige woning in Utrecht te verruilen voor dit stoere pakhuis dan ook genomen. Een gouden greep, want vanaf dag één voelden ze zich hier helemaal thuis. En alhoewel het nieuwe huis er al prachtig uitzag, konden ze nog wel wat hulp gebruiken bij de inrichting. Gelukkig kregen ze hulp van interieuradviseur Tatjana Alfjorova, die hun veel werk uit handen nam.

“Ik kom hier zelf vandaan en Henk en ik hebben hier allebei gestudeerd. Toen we stopten met werken, wilden we heel graag weer terug naar Groningen”, aldus Marja. Ze woonden hiervoor 13 jaar in een statig, chic pand uit 1600 in Utrecht. Dit pakhuis is dus echt andere koek. “Henk wilde altijd al in een pakhuis wonen. Een wens waar ik zelf niets van wist en ook niet meteen deelde. Maar toen we dit pand zagen, waren we beiden meteen gecharmeerd. Binnen een kwartier hadden we de knoop al doorgehakt. De locatie is perfect; midden in de stad, dichtbij alles wat je nodig hebt, maar toch net buiten het ‘lawaai’ van het centrum.”

Klik op de foto’s voor vergrote afbeeldingen

Aangezien Marja en Henk geen klussers zijn, was het erg fijn dat de vorige bewoners het pakhuis heel recent hadden laten renoveren. “We hoefden bijna niets meer aan het huis te doen, een groot voordeel voor ons. Het enige wat wij zelf nog hebben laten aanpassen, is de toiletruimte beneden.”

Woonstijl

Een makkelijk te definiëren woonstijl hebben Marja en Henk niet. “Dit pakhuis is echt stoer en robuust. De bestemming van het pand was natuurlijk in eerste instantie industrieel, niet bedoeld als woonhuis. Toch wilden wij geen industriële inrichting. We zijn ook niet echt minimalistisch, maar houden ook niet van te veel ‘frutsels’. Het moet wel comfortabel aanvoelen. We hebben besloten om onze woonstijl stads en stoer te noemen. Dat dekt wel het beste de lading.”

Favoriete plek

Dat is voor Marja en Henk unaniem de woonkamer. Dit is dan ook meteen de eetkamer, keuken en zithoek. “Het is een flinke ruimte, waarbij alles in elkaar over loopt. Die ruimte gebruiken we dus ook vaak: om te koken, om samen aan tafel te eten of we zitten er op de bank. Het is echt de fijnste ruimte in het huis. Al is de slaapkamer, met die prachtige balken, ook heel erg mooi,” vult Marja aan.

Pronkstuk

Een wat lastiger vraag, zo blijkt, want er moet nog even goed over nagedacht worden. Toch noemt Marja de grote boomstamtafel die de eethoek siert. “Het is gewoon heerlijk om aan die tafel te zitten en er samen te eten. En hij past hier perfect.” Als Marja wat langer nadenkt, heeft ze nog wel een aanvulling: “De foto’s die we op al onze reizen maakten vind ik echt pronkstukken. En ik heb meerdere kunstvoorwerpen van glas die ik, samen met een paar erfstukken, in een vitrinekast heb staan.”

Styling

Marja en Henk besloten de styling van hun nieuwe woning over te laten aan Tatjana van Vesta.
“Wij zijn geen mensen die urenlang alle meubelzaken bij langs gaan. Dus het was enorm fijn dat Tatjana ruim de tijd nam om ons hierbij te helpen. Ze heeft veel moeite gedaan om uit te zoeken wat wij graag wilden, maar zonder haar eigen stempel erop te drukken. Af en toe gaf ze ons een duwtje in de rug en ze heeft echt de balans weten te behouden, ook in de gebruikte kleuren.
Het is zo fijn dat iemand met verstand van zaken je op die manier kan bijstaan. Mijn zus gaf me deze tip en we zijn haar hier nog steeds erg dankbaar voor!”, vertelt een zeer tevreden Marja.

Voor meer informatie over Vesta klik hier!

Of kijk op de website van Vesta zelf.

Ben je nu geïnspireerd door deze binnen kijker en wil je ook graag advies van Tatjana? Klik dan hier en vul het contactformulier in.

Tatjana Alfjorova