Binnenkijken: stoere woning nabij Groningen centrum

Binnenkijken bij Arjen en Leonie

Eind 2019 vielen Arjen en Leonie voor dit huis, vlakbij het centrum van de stad Groningen, omdat het net even anders is; een woonkeuken op de begane grond en de woonkamer op de eerste verdieping met een prachtig uitzicht op het park. Het huis zag er prima uit, maar er moest wel het één en ander gebeuren om het naar hun eigen smaak en wensen te maken. Ze riepen de hulp in van interieuradviseur Bram van der Spek van Vesta.

“Toen wij de sleutel kregen van ons huis heb ik gelijk gevraagd of Bram wilde komen kijken. In ons vorige huis had hij ons ook advies gegeven en we hebben zijn eigen huis gezien. Bram voelt heel goed aan wat wij mooi vinden en maakt er echt iets speciaals van.” aldus Leonie. De wanden, waar glasvezel behang op zat, werden gestuct, de slaapkamers kregen een nieuwe vloer en in de woonkamer werd de vloer geschuurd en opnieuw in de olie gezet. Een wand tussen twee kleine slaapkamers werd verplaatst waardoor een ruime slaapkamer met inloopkast ontstond.

Klik op de foto’s voor vergrote afbeeldingen

Statement

Eerst is het kleurenpalet bedacht. Zo werd de trap, als een soort statement, groen geverfd en dat vormde de basis voor de rest van het kleurenplan van de wanden. “Op de lange wand in de woonkamer hadden we al bedacht dat daar ‘iets’ moest komen. Arjen wilde graag behang, maar ik vond dit wel wat spannend. Met z’n drieën hebben we het behang uitgekozen dat qua kleur weer past bij de trap en de wand. Ik ben er nu heel blij mee.” De meubelen zijn bij dit kleurenplan uitgekozen. Bram nam het stel mee door de winkel. De bank werd als eerste uitgezocht want dat moest het uitgangspunt zijn. Op de grote hoekbank heb je een mooi uitzicht op het park. De grote open kast fungeert als ruimtedeler waardoor twee zithoeken worden gecreëerd. De grote ronde spiegel is zo opgehangen dat hij de kamer groter laat lijken.

Kastjes werden planken

“Het behang in de keuken hadden we gezien in WOON! het magazine van het Woonforum. De tegels voor in de keuken hebben we zelf uitgezocht, maar Bram bedacht dat de lage hangkastjes vervangen konden worden door wandplanken.” De eethoek van Studio Henk en de stoere kast van New Routz maken de woonkeuken helemaal compleet. “Samen met een adviseur door Vesta lopen en alle meubels uitzoeken was super leuk om te doen. Bram kwam zelfs nog weer bij ons thuis om samen met ons de meubels op te meten en de kleuren in het huis te bekijken.”

Zacht kleurenspel in de slaapkamer

De slaapkamer hebben Arjen en Leonie later zelf geverfd. Tijdens een bezoekje aan Vesta zagen ze de oudroze kleur. In overleg met Bram voegden ze daar blauw aan toe en besloten ze welke delen welke kleur kregen. De slaapkamer is bewust wat zachter van kleur geworden zodat het rust uitstraalt.

Voor meer informatie over Vesta klik hier!

Of kijk op de website van Vesta zelf.