Binnenkijken bij een warme nieuwbouwwoning

In december 2020 was de woning van Jorrit (projectmanager), Anouk (Parkinson verpleegkundige) en hun dochter helemaal klaar. Deze nieuwbouwwoning is van de grond af aan ontworpen in samenspraak met een architect, aannemer, interieurontwerper Bert Postma en een hovenier. Deze bijzondere samenwerking zorgde voor een absoluut droomhuis voor dit jonge stel.

Wanneer je er vanaf het allereerste moment voor kiest om alle partijen bij elkaar te brengen, kan dit ook wel eens leiden tot aparte situaties. Zo stonden in dit geval de aannemer en installateur samen met Bert bij Vesta tijdens het uitzoeken van een nieuwe bank, zodat ze wisten waar bepaalde stopcontacten en leidingen moesten gaan lopen. Jorrit: “Het is heel handig om het interieur meteen mee te nemen in de bouw van het huis. Wij kenden Bert al heel goed, dus bij ons is het eigenlijk heel natuurlijk gegaan. Hij was vanaf het begin betrokken en zo kwam alles heel mooi samen.”

Woonstijl

Veel onenigheid over het interieur heeft het stel gelukkig nooit gehad. Anouk: “We zitten eigenlijk altijd wel op één lijn. En de afspraak is: als één twijfelt dan doen we het niet.” Jorrit: “Onze stijl is modern, strak, maar niet te minimalistisch. We houden van aardse, warme tinten en de accessoires moeten in balans zijn en bij onze stijl passen. Vesta heeft ons hier ook goed bij geholpen. Het huis moet wel aangekleed zijn, maar niet teveel. Het moet de grote lijnen niet verdoezelen. In ons vorige huis hadden we alles juist heel licht en wit, meer Scandinavisch. Het was verfrissend om dit nu eens heel anders te doen. Het fijne aan Bert is dat hij een heel breed palet heeft aan kennis van mogelijkheden, hij weet wat bij elkaar past. Hij heeft goed naar ons geluisterd en onze wensen vertaald naar het huidige interieur. Het resultaat was niet zo mooi geworden zonder de betrokkenheid van alle professionals.”

Gescheiden en toch verbonden

Jorrit groeide op in een groot gezin en leefde zijn hele jeugd om een grote tafel in de woonkeuken van zijn ouderlijk huis. “In dit nieuwe huis wilde ik ook graag dat gevoel terugbrengen. Daarom hebben we gekozen voor een open keuken met een kookeiland van bijna vier meter en een grote eettafel met acht stoelen. Wanneer mijn familie er is, leven we voornamelijk aan die tafel. Anouk vindt het ook heerlijk om in de woonkamer te zijn, lekker op de bank. Met haar familie zitten we dan ook vaker daar.”

We vonden het heel belangrijk om er twee gescheiden ruimtes van te maken, die toch door de doorkijkhaard weer met elkaar verbonden zijn. We zien het als twee werelden, die met elkaar in verbinding staan.”

Altijd blijven dromen

Uiteraard zijn wij erg benieuwd of Jorrit en Anouk hun droomhuis hebben weten neer te zetten. Jorrit: “We wonen sowieso op een droom locatie. Daar zijn we dolblij mee. Toch heb je altijd weer nieuwe wensen en ideeën. Een droomhuis is in onze ogen gespiegeld aan wat haalbaar is. Als je je fantasie de vrije loop laat, kan het nog wel tien keer zo mooi. En toch, als je ziet wat we nu hebben kunnen realiseren, dat hadden we een paar jaar geleden nooit durven dromen. Voor ons is dit nu zeker ons droomhuis. Hier hebben we altijd over gefantaseerd, maar er moet natuurlijk altijd nog wat te dromen blijven. Dankzij het ontwerp van de woning kunnen er nog twee modules aan gekoppeld worden. Nu we weer wat verder in de tijd zijn en een tweede kindje verwachten, is de ruimte ontstaan om voor zo’n extra module te kiezen.”

Evenwichtig geheel

De samenwerking van alle professionals heeft geresulteerd in een woning waar alles een evenwichtig geheel vormt. Jorrit: “Het fijnste aan ons is dat alles in balans is. We zijn heel blij met de zwevende trap in onze leefkeuken en de badkamer midden in onze slaapkamer. Het is gewoon prachtig hoe het allemaal is samengekomen. Voor het interieur is Bert echt onze spin in het web geweest. Wij weten heel goed wat we mooi vinden en Bert kan dat precies vertalen naar wat mogelijk is. Hoeveel kijk je zelf ook hebt op kleuren en interieur, hij kan het toch net naar een hoger niveau tillen. De levering en service vanuit Vesta verliep ook heel soepel en de styling was goed verzorgd. We mochten zelfs even wennen aan de accessoires. Echt goed geregeld!”

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16