Mix & Match: Trendkleuren 2019

Esther en Lieneke blikken vooruit op aankomende woontrends en zien genoeg nieuwe trends ontstaan. Zowel in het meubelassortiment van Rofra|Home als die van andere woonwinkels. Je woonruimte kan er totaal anders uit gaan zien in 2019. Opvallende kleuren en donkere tinten zorgen voor een groter kleurcontrast in huis. Dit nodigt uit om verrassende combinaties in een interieur te creëren. Het advies luidt: Mix & Match.

Elk jaar zien we nieuwe woontrends verschijnen of er wordt nieuw leven geblazen in de woonstijlen van weleer. Afgelopen jaar stond minimalisme vaak centraal. Een sterke trend die we in 2019 nog veel gaan terugzien. In deze basic woonstijl vormen lichte kleuren, pasteltinten en natuurlijke materialen de boventoon. Een luchtig interieur waarin woonaccessoires gedoseerd worden toegepast als blikvangers. Dit jaar staat in het teken van meer kleur in huis.

Rofra|Home vertelt over de kleurentrends 2019

Terrakleuren

Het bovenstaande moodboard toont een combinatie natuurlijke materialen en aardetinten. Deze kleuren vallen vaak onder de noemer ‘Terra’, wat in het Latijns ‘aarde’ betekent. Terra roze, terracotta nova, gebakken klei of roestig rood ogen als verschillende lagen van aarde en gesteente. In combinatie met de zachtroze muren en robuuste materialen ontstaat er een opvallend geheel dat volledig past bij de kleurentrends van 2019.

Creëer meer kleurcontrast

Gaat je voorkeur uit naar een breder kleurenbereik in het interieur? Geen probleem. Terra is namelijk niet de enige trendkleur dit jaar. Creëer meer contrast in huis door kleuren als donkergroen, goud en okergeel te combineren. Gebruik grijstinten als indigo grijs of donkergrijs voor een rustige basis. Hieronder een sfeerbeeld van de goudkleurige Bellevue 3-zits sofa met een donkergrijze achterwand. Het zwart/wit patroon van de lichte fauteuil zorgt voor een speels uiterlijk en extra contrast.

Rofra|Home vertelt over de kleurentrends 2019

Laat je inspireren door de creaties van Rofra|Home en zet gewaagde combinaties neer. Maak direct een afspraak of kom langs in de winkel.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16