Het verhaal van TEAM 7

60 jaar TEAM 7

Een verhaal over de passie voor hout

TEAM 7 is een Oostenrijkse fabrikant van natuurhouten meubelen, met de focus op design. Wat ook kenmerkend is voor de onderneming, is een onvoorwaardelijke liefde voor hout als natuurlijk materiaal en traditioneel vakmanschap. De meubelfabrikant richt zich met veel succes op alle woonruimtes,  van keuken, eet- , woon- en slaapkamer tot kinderkamer, en verkoopt zijn producten in meer dan dertig landen over de hele wereld.

“TEAM 7 WERKT SAMEN MET ‘S WERELDS BESTE DESIGNER: DE NATUUR.”

De Groene weg
Het hele productieproces is in eigen hand. Er zijn twee meubelfabrieken, een platenfabriek, een zagerij en ze beheren zelf het woud van 74 ha.
Samen met ongeveer 715 medewerkers maken ze alles zelf, van boom tot afgewerkt meubel. Door de korte productieketen is er een kleinere uitstoot van CO2 en schadelijke stoffen. Er gaat veel aandacht naar het verantwoordelijke en spaarzame gebruik van het hout en naar energiearme productie. Afval wordt zoveel mogelijk vermeden. In de eigen platenfabriek wordt strikt in opdracht geproduceerd om verspilling te voorkomen.

„Alleen als we bewust en duurzaam leven, hebben toekomstige generaties nog een leefbare wereld“, aldus bedrijfsleider Georg Emprechtinger.

De onbehandelde natuurhouten meubelen staan garant voor authenticiteit. Alle meubelframes zijn zowel van binnen als van buiten gemaakt van massief hout, uitsluitend behandeld met natuurlijke olie en altijd duurzaam geproduceerd.

Met de ecologisch geproduceerde meubelen richten ze zich op de moderne, milieubewuste consument die geniet van de natuur en die een duurzame visie combineert met een exclusieve lifestyle. De passie voor het materiaal en de natuur is terug te vinden in elk meubelstuk. Met hoge normen op het gebied van esthetiek en innovatie inspireert TEAM 7 wereldwijd steeds meer mensen om voor een duurzame levensstijl te kiezen.

TEAM 7 heeft Talrijke gerenommeerde designbekroningen en certificering door internationale keurmerken en milieulabels versterken de reputatie van TEAM 7 nog meer. Ontdek de collectie bij Valhal Groningen