Comfortabel slapen

Fris de warme zomernachten door

Het bereiken van een goede slaap gaat gepaard met verlaging van je lichaamstemperatuur. De ideale tempratuur voor een goede nachtrust ligt tussen de 16 en 19 graden. Als we net zo’n warme zomer krijgen als vorig jaar dan kan de tempratuur in de slaapkamer zomaar hoog oplopen en is die goede slaap ver te zoeken. Je kunt nu alvast een aantal voorbereidingen treffen om de zomer fris en comfortabel door te komen.

Ventilerend beddengoed

Per nacht verlies je ongeveer 350 milliliter vocht. Na 10 jaar is dat rond de 1200 liter! In warme zomernachten zweet je nog meer dan anders. Een oud matras en dekbed kunnen bijdragen aan overmatige transpiratie en slecht slapen. Slaap niet langer dan 10 jaar op dezelfde matras en kies voor een matras en kussen met goede ventilatie. Ook je bedbodem kan invloed hebben op die ventilatie. Een spiraalbodem met een open structuur geeft bijvoorbeeld veel ruimte voor de aanvoer van schone lucht.

Koppel je 4-seizoenendekbed los of kies voor een zomerdekbed. Een zomerdekbed is vrijwel altijd gemaakt van een natuurproduct zoals dons of katoen. Dit is erg luchtdoorlatend.

Tip! Vergeet niet om ‘s ochtends je dekbed open te slaan zodat het beddengoed kan luchten.

Het Auping Vivo matras heeft een geavanceerde heup- en schouderzone waardoor je optimaal wordt ondersteund. Een drukverdeler zorgt voor een fijne overgang tussen de verschillende zones.  De drukverdeler zorgt ook voor goede ventilatie van de matras.

Isolerende raambekleding

Houd de warmte buiten door verduisterende gordijnen of isolerende Duette® shades van Luxaflex. Duette® Shades hebben een isolerende werking dankzij de unieke honingraat-in-honingraat structuur. In de winter houden ze de warmte binnen. Ook houden ze geluiden van buiten tegen.

Tip! Houd overdag de ramen en raambekleding dicht en zet alles ‘s avonds tegen elkaar open zodat het goed door kan waaien.

Horren

Om te voorkomen dat muggen of andere ongenodigde gasten je ‘s nachts wakker houden zijn goede horren geen overbodige luxe. Of je nu een vaste, inzet of magnetische hor wil, een vast raam draai-kiep-of valraam hebt, tegenwoordig is er voor elk soort raam een passende oplossing.

Lichtje in de duisternis

Je hebt geen nachtlampje meer nodig met het nieuwe glow-in-the-dark behang van Eijffinger.

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 15