Binnenkijken: Landelijke villa met mooie details

               LANDELIJKE VILLA MET MOOIE DETAILS

DETAILS VAN DE ONTWERPER

Heb jij WOON! editie 14 in huis dan kon je al een kijkje nemen in deze prachtige woning. Voor dit artikel spraken we met de ontwerper en gaan we iets dieper in op de bouwkundige details. In eerste instantie was het de bedoeling om het bestaande huis flink te verbouwen, maar uiteindelijk is er toch voor gekozen om een volledig nieuwe woning te bouwen. De prachtige nieuwbouwvilla hebben de bewoners samen met architect Jacob van Ringen en interieurontwerper Klaas de Jong gebouwd en ingericht. De bouw heeft twee jaar in beslag genomen.

Interieurontwerper Klaas werd vanaf het begin bij het proces betrokken waardoor er rekening gehouden kon worden met slimme en mooie bouwkundige details. Dingen die je eigenlijk niet meer kunt doen wanneer je en bestaande woning hebt.

Interieurontwerper Klaas de Jong

Trappen, kasten

De woning heeft 2 trappen naar boven. De bloktrap van massief eiken heeft een geïntegreerde kastenwand waarin zaken als de meterkast en garderobe zijn weggewerkt. De andere trap is meer zichtbaar in de woning en heeft daarom ook een meer decoratieve functie gekregen. De spijlen zijn verbonden met de treden met een zwaluwstaartverbinding maar dan in rechte vorm. De decoratieve latten vervangen zo ook de boom van een normale trap.

De laatste foto laat mooi zien hoe de ramen zijn geïntegreerd in de kastenwand waardoor eigenlijk een soort vitrinekast kaast ontstaat met uitzicht naar buiten.

Keuken

De keuken is volledig in verstek gemaakt van keramiek en marmer. Deze keiharde materialen zorgen er voor dat de keuken volledig kras- en vlekvrij blijft. De randloze spots in het plafond zorgen niet alleen voor de verlichting, maar zorgen tevens voor de aan- en afvoer van lucht. Geen zichtbare roosters of afzuigsystemen dus! Het blok achter de keuken is eigenlijk de bijkeuken, maar dan midden in de ruimte. In dit blok zit opbergruimte, extra koelkasten en en wijnklimaatkast.

Kozijnen, raambekleding. schuifpui

De woning heeft akoestische plafonds die het geluid absorberen. Wanneer je met veel mensen in de ruimte bent klinkt het geluid dus altijd aangenaam en heb je nooit last van galmen. Daarnaast is de raambekleding in de hele woning is geïntegreerd in de wanden en plafonds waardoor geen bakken of rails zichtbaar zijn. Ook is er veel maatwerk toegepast zoals de shutters in de nok van de woning.

Een ander bijzonder staaltje bouwkundig ontwerp is de elektrische, glazen schuipui die van boven naar beneden opent. Wanneer de pui open is loopt de binnenvloer volledig over in het terras waardoor je de woonkamer als het ware verlengt naar buiten.

Badkamer

Ook de badkamers in het huis voldoen aan de nieuwste en mooiste bouwkundige snufjes. Zelfs deze gastenbadkamer is tot in detail afgewerkt.

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16