Binnenkijken: in de Hunze

gratis magazine WOON! binnenkijken in de hunze

Fris en licht in de Hunze

Marga en Johan wonen al sinds 1993 met veel plezier in Groningse wijk De Hunze. Tijdens een bezoek aan een vriendin hoort Marga dat hun buren het huis te koop gaan zetten. En ook al hebben ze eigenlijk helemaal geen verhuisplannen, toch is hun interesse wel gewekt. Zeker die van Johan, Marga is nog niet meteen enthousiast. Ze besluiten een kijkje te gaan nemen en zijn beiden gelijk verkocht. Binnen een paar dagen is de beslissing om dit huis te kopen dan ook gemaakt, maar er moet nog wel het één en ander gebeuren.

De woning, die de vorm heeft van een vleugel, is voor Marga en Johan in eerste instantie te klein. Eén telefoontje naar een bevriende architect geeft hun de bevestiging dat ze hier iets aan kunnen doen. Ze laten een aanbouw plaatsen, waardoor ze nu 74m² extra woonoppervlak hebben. De primaire kleuren, hoofdzakelijk geel, blauw en rood maken plaats voor zachtere, warme tonen. De tuin is op de schop gegaan en de 18 jaar oude meubels hebben ze laten ophalen. “We wilden alles meteen goed aanpakken, met een frisse start beginnen. Alleen het karakter van de woning is behouden; het aangezicht.”

 

WOONSTIJL
“Lastig te omschrijven”, vinden ze beiden, “maar laten we het Scandinavisch noemen.” Verschil in woonstijl is er gelukkig nooit geweest. “We hebben eigenlijk altijd op één lijn gezeten.” In het oude huis overheersten gele wanden, leren banken en grenen meubelen. Die waren 18 jaar geleden uiteraard helemaal hip, maar nu nodig aan vervanging toe. “We zijn ooit samen begonnen met grijze tinten en daar zijn we nu weer terug, maar wel in een andere stijl,” aldus Marga.

PRONKSTUK
Marga en Johan kunnen niet één specifiek pronkstuk noemen waar ze het meest trots op zijn. “Het is meer de combinatie van meubels en accessoires die het interieur zo mooi maakt. En toch ook de lichtstraat. We zijn zo blij dat we die hebben laten aanleggen!”

FAVORIETE PLEK
“De woonkamer en de badkamer zijn hele fijne plekken, en ook de uitbouw, waar we een lichtstraat in hebben laten aanbrengen. We zijn eigenlijk overal heel blij mee, het is volledig naar onze smaak. Ik mag heel graag naar huis gaan,” vertelt Marga. Johan vult aan: “Wanneer ik ’s ochtends uit bed kom en vanuit onze slaapkamer de lichtstraat inloop, word ik meteen vrolijk. We hebben van deze woning echt ons thuis kunnen maken. Ik hoop dat we hier samen maar heel oud mogen worden.”

 

STYLING
Met het besluit om dit huis te kopen, kwam ook de beslissing om alle oude meubels te laten ophalen en de volledige inrichting te vernieuwen. “We wilden graag een frisse start en dus ook aan de binnenkant.” Marga koos zelf de nieuwe meubels uit en ze schakelden Mascha in om te helpen bij de styling. “Zij heeft ons echt fantastisch geholpen. Ze maakte een tekening zodat wij zagen hoe we alles het beste konden neerzetten. Daarnaast wist ze echt hele mooie accessoires te vinden die perfect bij onze smaak passen. Ze heeft gewoon gezorgd voor die finishing touch!” Niet alleen Mascha, maar iedereen bij Vesta kan rekenen op complimenten van Marga en Johan: “Ze leveren echt goede service en zetten alles in elkaar. Toen een item niet helemaal goed bleek te zijn, werd het meteen vervangen. Ook de nazorg is heel goed geregeld. We kochten al eerder meubels bij Vesta en kwamen terug door die service.” Mascha kwam zelfs op haar vrije dag nog even langs bij het echtpaar: “Er werden foto’s gemaakt voor deze reportage en zij wilde er graag bij zijn om te zorgen dat alles er piekfijn uitzag. Dat zijn toch de puntjes op de i. Door die klik kregen ze van ons meteen de gunfactor.”

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16