Over de vloer

PVC, laminaat, kurk of toch maar hout? Vloeren zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Maar wat is precies het verschil? We zetten het voor je op een rij.

Tapijt

De voordelen van tapijt zijn duidelijk: lekker zacht, warm en geen nagalm. Bovendien zeer geschikt voor op de trap. Wist je echter dat er ook al een tapijt bestaat voor een gezonder binnenklimaat? Zoals Desso Airmaster for Home, een tapijt dat fijne stofdeeltjes tot acht keer beter vasthoudt dan een gladde vloer. Zo adem je veel minder stof in.

Vinyl

Een vinylvloer voelt warm aan en veert een beetje. Hierdoor klinken voetstappen minder hard dan op een houten vloer. Prettig voor de buren! Vinyl is in vele dessins verkrijgbaar, maar ook in hout-, tegel- of zelfs betonlook. Nog een voordeel is dat vinyl eenvoudig is schoon te maken met een natte dweil.

Kurk

Kurk is een milieuvriendelijk natuurproduct dat vele fijne eigenschappen heeft. Het is bijvoorbeeld veerkrachtig, warmte- en geluidsisolerend en gemakkelijk te onderhouden. Een kurkvloer trekt bovendien geen stof aan en heeft een vuilafstotende toplaag wat bacteriën, schimmels en vuil geen kans geeft. Ideaal voor mensen met allergie of astma.

Laminaat

Laminaat lijkt meestal veel op een houten of parketvloer. Laminaat bestaat echter uit geperste houtvezels met een harde kunststof bovenlaag waar een houtdessin op is geprint. Het is wat gehoriger dan een houten vloer, maar met een geluiddempende ondervloer verminder je het geluid. Daarmee is het ook voor appartementen geschikt. Laminaat is krasvast en vlekken zijn eenvoudig te verwijderen. Zeer onderhoudsvriendelijk dus.

Hout

Heb je toch liever een natuurlijk, duurzaam product? Kies dan voor een houten vloer. Dit is tijdloos, past in vrijwel elk interieur en straalt klasse en kwaliteit uit. Houten vloeren zijn bovendien hygiënisch en hebben weinig onderhoud nodig.

Betonlook

Met een afwerklaag van 1 tot 1,5 mm dik is BetonDesign niet te onderscheiden van echt beton. Deze vloer past in ieder eigentijds interieur. BetonDesign wordt rechtstreeks op uw geëgaliseerde vloer aangebracht. Het is stofvrij, slijtvast en vuilbestendig. Een betonvloer heeft een hightech industriële uitstraling en bijbehorende kwaliteit en duurzaamheid.

PVC

PVC ziet eruit als een natuurlijke houten of stenen vloer, maar heeft niet de nadelen van hout en steen. De vloer zorgt voor een zacht loopgeluid, is waterbestendig en heeft een hoge slijtvastheid. PVC is geschikt voor vloerverwarming en koeling.

Vloerkleed

Natuurlijk kun je op iedere vloer een mooi vloerkleed leggen als finishing touch. Vloerkleden zijn ideaal op harde, vlakke vloeren, zoals parket of laminaat, omdat ze uitstekend geluid absorberen. Zacht voor je voeten én je oren! Met een vloerkleed geef je de zithoek, slaapkamer of welke ruimte dan ook gelijk een warmere uitstraling.

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 15