Groninger Museum Tour

21 oktober bij het Vesta Woonforum.
Groninger Museum Tour: Maak, doe en verwonder je in het minimuseum

Het Groninger Museum trekt eropuit! Een Airstream caravan omgetoverd tot minimuseum reist door de provincie, inclusief een bezoek aan de kunstmaand in het Vesta Woonforum. Het Groninger Museum werkt samen met de ELJA Foundation om kinderen en jongeren op een speelse manier in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. In het minimuseum gaan kinderen en jongeren samen met museumdocenten aan de slag met een creatieve workshop. Naast het bezoeken van festivals is het minimuseum de komende 2 jaar ook te vinden op verschillende basisscholen en middelbare scholen, culturele centra, buurthuizen en andere evenementen in Groningen.

Het thema van de tour is ‘A Better Place’. Met dit onderwerp gaan we samen met kinderen en jongeren aan de slag om na te denken over hoe je van je eigen omgeving een betere plek kan maken.

De Tour is een aanloop naar de Kinderbiënnale in 2024, waar het thema ook ‘A Better Place’ zal zijn. De Kinderbiënnale is een interactieve kunsttentoonstelling waar kinderen een actieve rol spelen in de totstandkoming van de expositie. Kinderen en jongeren die het minimuseum bezoeken op 21 oktober bij het Vesta Woonforum krijgen een vrijkaartje voor de Kinderbiënnale!

Kinderen die na de workshop nog niet klaar zijn met maken, doen en verwonderen, kunnen meedoen met het ambassadeurstraject. Dit traject biedt kinderambassadeurs de mogelijkheid om samen te werken, ideeën te delen en actief deel te nemen aan projecten van kunstenaars die betrokken zijn bij de Kinderbiënnale.

Meer informatie over de Tour vind je hier.