Woonstijl: Ethnic Chic

Ethnic Chique als woonstijl in jouw interieur? Kom langs bij Vesta.

Als je veel van reizen houdt en graag bijzondere vondsten mee naar huis neemt, is Ethnic Chic een woonstijl die goed bij je past. Maar ook als je iets minder reislustig bent ingesteld, is deze stijl van inrichten er één die je waarschijnlijk zal aanspreken.

Deze wereldse woonstijl wordt gekenmerkt door een afwisseling van warme kleuren en natuurlijk materiaalgebruik. Ethnic Chic is een stijl waarin alle culturen worden samengebracht. De basis is vaak vrij rustig. Leem stuc of krijtverf wordt toegepast op wanden in kleuren die doen denken aan de woestijn, oud aardewerk of drijfhout. Maar een wand afgewerkt met behang van jutte, grasweefsel of linnen past ook goed bij deze stijl.

Ook qua meubelen en woonaccessoires is het materiaal gebruik is natuurlijk: linnen, katoen, riet, leer, verweerd hout en planten. Op deze manier creëer je een rustige basis, vol warme kleuren en materialen, waardoor je naar hartelust kunt combineren met bijzondere objecten en accessoires. Afrikaanse maskers, Turkse kelims en Aziatische boeddha beelden. Misschien kies je liever voor rieten manden uit Spanje of Mexicaanse plaids. Met de Ethnic Chic woonstijl heb je veel creatieve vrijheid. Kleur en prints kunnen ’in the mix’ en dat maakt je interieur bijzonder en vol verhalen.

Wil jij je interieur ook helemaal Ethnic Chic inrichten? Maak een afspraak met een van onze specialisten voor interieuradvies. Of kom langs en ontdek de collecties van Rofra Home, Water & Vuur, Lev! Interieurs, Valhal, Vesta en Stijl 7 voor meer inspiratie.