Een warm familiehuis

Toen Alex en Lilian besloten een nieuw huis te laten bouwen, was een grote woonkeuken hun belangrijkste wens. In samenspraak met de architect en de aannemer ontwierpen ze hun droomhuis. Ook Bert Postma was vanaf het begin betrokken, zodat het lichtplan en de keuken perfect geïntegreerd konden worden. 

Hun vorige woning, die ze in 2008 lieten bouwen, stond vijf jaar geleden ook al eens uitgelicht in dit magazine. Op zoek naar een PVC-vloer kwamen ze uit bij Bert. Hij maakte een paar schetsen om het huis te restylen en ze waren meteen enthousiast. Doordat veel mensen het huis in Woon! hadden gezien, bleek de verkoop van hun vorige woning geen probleem. Lilian: “We hebben inmiddels vier kinderen en een hond en dus werd het boven te klein. Toen de markt aantrok, begon het te kriebelen. Iemand had mij horen praten over onze verkoopplannen, ze kwamen kijken en in een mum van tijd waren we de woning kwijt. Vrij snel hebben wij Bert gebeld om hulp te vragen bij de bouw van ons nieuwe huis.”

Leefkeuken

De favoriete plek in het huis is de keuken, en die stond dan ook centraal in de bouwplannen. In samenwerking met een meubelmaker heeft Bert een wandmeubel op maat laten maken. Lilian: “In deze ruimte komt echt alles samen. We hebben een lange eettafel, waaraan onze kinderen na school hun huiswerk maken. Vriendjes en vriendinnetjes die meekomen, verzamelen zich hier. Familiefeestjes worden tegenwoordig bij ons gevierd, omdat wij daar nu de perfecte ruimte voor hebben. Het is echt een leefkeuken geworden. Dit was ook precies het plaatje dat we voor ogen hadden toen we het huis lieten bouwen.”

Droomhuis

Ten opzichte van hun vorige woning, waar ze in eerste instantie met z’n tweeën woonden, is dit nieuwe huis uiteraard veel meer gericht op hun gezinsleven. Lilian: “Toen we ons eerste huis lieten bouwen, was dat op dat moment wel echt ons droomhuis. En nu heb ik het gevoel dat onze nieuwe woning het huis van onze dromen is. Ik hoef hier nu niet meer weg. Wat mij betreft blijven we hier voor altijd wonen.”

Woonstijl

“We houden van een industriële, stoere look. Voordat Bert vijf jaar geleden de restyling kwam doen, hadden we veel zwart-wit in huis, met hier en daar een themakleur. Het was allemaal wat klassieker. Nu zijn we naar meer warme natuurtinten gegaan. ooit waren we echt fan van de goedkope meubelzaken. Toen zochten we ook meer naar gemak en kozen we meubels uit een hele serie. Nu kies je toch sneller voor losse items die je mooi vindt en die bij elkaar passen. Duurzaamheid en kwaliteit zijn voor ons belangrijker geworden. We vinden het ook belangrijk dat het huis er netjes uitziet. Dat lukt nog aardig, ondanks dat we vier kinderen hebben. Het scheelt ook wel dat we een speelkamer en speelzolder hebben. Zo blijft de woonkamer in ieder geval opgeruimd.

Filmavonden

Nog niet alles in huis is helemaal naar wens. Lilian: “Ik ben heel erg blij met het zitje bij de haard. Dat is mijn favoriete plekje in de woonkamer. We hebben Bonique gevraagd om advies voor een nieuwe bank. We hebben nu nog de bank uit onze oude woning staan, maar dat is een 4-zits. En met vier kinderen die steeds groter worden, is die helaas te klein geworden. We houden nogal van filmavonden, dus daar hoort een bank bij waar we met z’n zessen op passen. We zijn nu dus bezig met een modulaire bank. Dan wordt dat hopelijk ook een favoriet plekje.”

Meedenken

“Het fijnste aan de hulp van Bert en Bonique is dat ze in alles met je meedenken. Zij komen met ideeën en adviezen, maar je kunt wel bij je eigen stijl blijven. Dat vinden wij belangrijk. Je voelt je niet geforceerd om iets te kiezen dat niet bij je past. Ik vind bijvoorbeeld kleur heel leuk, maar liever inde accessoires dan op de muur. En het grote voordeel aan Bonique is dat ze alles zo heeft gestyled, dat het nu gewoon helemaal af is.”

Shopping

Kwalitatieve en duurzame meubelen, geschikt voor een gezellig huishouden. De basis is stoer met veel donkere elementen zoals de zwarte deuren, opvallend grafisch behang en donkere jaloezieën. Door de visgraatvloer en het toevoegen van natuurlijke materialen in de meubelen, zoals hout en leder ontstaat een warme sfeer. Een aantal kleurrijke accessoires maken het interieur van Lilian en Alex helemaal af.

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 15