Mix van kleuren en stijlen in schilderachtig Wagenborg

Binnenkijken bij Somi en Hiddo in schilderachtig Wagenborg

Somi en haar man Hiddo verhuisden zo’n 3 jaar geleden naar een ruime, vrijstaande jaren ’60-woning in het Oost-Groningse Wagenborgen. Waar zij nu wonen met hun twee kinderen Jente (9) en Rune (7), twee honden en vier poezen.

Dit huis biedt het gezin meer ruimte dan hun vorige jaren ’30-woning. ‘Ons oude huis was leuk, maar het werd toch te klein’, vertelt Somi. Het moment dat het huis verderop in de straat vrij kwam, zijn we direct gaan kijken. Aan de woning zelf was nog nooit wat gedaan. We wisten dat er veel werk in zou gaan zitten en hebben alles eruit gehaald en zelfs flink wat muren weggebroken.’ Zo’n 3 jaar later is het grootste gedeelte van het huis aangepakt en afgemaakt. Beneden en op de eerste verdieping is alles volledig vernieuwd en ingericht. De komende jaren wordt de buitenkant van het huis, de tuin en de zolder gedaan. Helemaal bovenin het huis op de zolder, worden twee grote slaapkamers met een badkamer gebouwd voor de kinderen. ‘We zijn zeker nog niet klaar, maar we wisten waar we aan begonnen’, lacht Somi.

Combinatie van stijlen

De kleurencombinaties, accessoires en meubelen zijn allemaal stuk voor stuk door Somi gekozen. De inrichting van het huis ligt dan ook volledig in haar handen. In het interieur spelen blauwtinten een belangrijke rol. Alles is niet in één term te beschrijven. ‘Het is een combinatie van stijlen’, aldus Somi. ‘De stalen deuren en het zwart van de keuken geven het een industriële uitstraling, maar door de houten meubelen is het ook een beetje Scandinavisch. Stoer én strak, een mix van verschillende dingen. Om het niet te kil te laten worden, heb ik gekozen voor de blauwtinten op de muur die ook weer terugkomen in de meubels en in de schilderijen in de woonkamer. Ik vind dat er zeker kleur in het interieur moet zitten’, stelt ze. ‘Maak het eigen.’

Een aantal meubelstukken in het interieur zijn te herkennen van de afdeling Lev! Interieurs van Vesta. ‘Dat klopt’, lacht de bewoonster. ‘Ik heb de bank, stoel en tafel inderdaad op de afdeling Lev! Interieurs gekocht. Ik wist precies welke kleur bank ik wilde en met de hulp van interieuradviseur Leonard ben ik uiteindelijk tot de keuze van mijn bank gekomen.’

Pronkstuk

Een aantal verschillende accessoires in de grote, witte kast in de woonkamer zijn te herkennen van HK Living. ‘Die kast heeft een verzameling met accessoires die overal vandaan komen’, begint Somi. ‘Dingen zoals het oude klokje en het tabaksbakje met knopen zijn voorwerpen met emotionele waarde, die zijn namelijk van mijn oma geweest. Andere dingen vond ik leuk en heb ik gekocht of ben ik per ongeluk tegenaan gelopen.’ De oude kassa is het absolute pronkstuk in het interieur van Somi. ‘Die kassa is van de ouders van mijn moeder geweest. Zij hadden een winkel waar deze kassa stond. Ook de kassa heeft emotionele waarde, die blijft altijd in de familie’, besluit Somi lachend.