Binnenkijken: ristorante Mediterraneo en Shufu cuisine

Ieder restaurant heeft af en toe een makeover nodig. Om het interieur fris te houden, mee te gaan met de tijd en de gasten een comfortabele en fijne belevenis te geven. Ristorante Mediterraneo (Haren) en Shufu Cuisine (Groningen) ondergingen een grondige verandering.

Ristorante Mediterraneo

Ristorante Mediterraneo in hartje Haren heeft een strakke, frisse maar tegelijkertijd warme uitstraling. Eigenaar Omar was eerst bang dat de donkerblauwe muren en oranje stoffering het geheel te donker zouden maken. “Dat donkere vonden we wat spannend, maar Geerke van Vesta verzekerde ons dat het mooi zou worden. En dat klopte, want we zijn uiteindelijk toch superenthousiast.”

“We waren zelf al aan het shoppen geweest bij Vesta, op zoek naar een nieuwe inrichting,” vertelt Omar. “Toen kwamen we aan de praat met Geerke en vertelden we over het restaurant, dat we het weleens anders wilden. Geerke heeft een moodboard gemaakt en op basis daarvan heeft ze ons geadviseerd. En dat heeft ze top gedaan.” Vrijwel het hele interieur is afkomstig van Vesta, van het meubilair tot de stoffering. Omar: “De bar is het enige dat niet van Vesta is, want die hadden we zelf al gerenoveerd.”

Klik op de foto’s voor vergrote afbeeldingen

Omar is erg tevreden over het advies van Vesta. Omar: “Ik ben iemand die zijn gasten kent, en graag een stukje persoonlijke aandacht geeft. En gelukkig zijn zij ook dolenthousiast over de nieuwe inrichting.”

Shufu Cuisine

In 2017 opende Shufu Cuisine in de Groningse wijk Lewenborg de deuren weer na een brand in 2015. Er was al een begin gemaakt met een nieuw interieur, maar er ontbrak nog iets; het kon beter. Mede-eigenaar Charlie Zhou klopte aan bij Vesta voor advies.

“We wilden graag een moderne uitstraling, juist niet te Oosters,” vertelt Charlie. “Want Oosters is vaak een beetje ouderwets.” Dat is gelukt, mede dankzij het advies van Vesta. Dat begint bij binnenkomst. Charlie: “Geerke van Vesta adviseerde de donkere kleur van de vloerbedekking in de hal. Verder werd er meegedacht over de sfeer en aankleding van het geheel. Zo zijn de lampen, de gordijnen en de muurfoto van bamboe op de wand achterin zorgvuldig gekozen.” De reacties van de gasten zijn positief. “Ze vinden het gezellig geworden,” vertelt Charlie. “Ze zoeken vaak de knusse plekjes op, zoals de zitnisjes met banken in de hoek. Ook die indeling en vormgeving is samen met Vesta ontworpen.”

Klik hier voor meer informatie over Vesta Groningen!

Benieuwd wat Vesta kan betekenen voor jouw huis of restaurant? Klik dan hier en maak gebruik van het gratis interieuradvies van Vesta Groningen!

Ben je nu geïnspireerd door deze binnen kijker en wil je ook graag advies van Geerke? Klik dan hier en vul het contactformulier in.