Binnenkijken bij een Woonark

Toen de woonark van Meindert ingericht moest worden, wendde hij zicht tot zijn goede vriendin Anita Vink. Hij legde zijn interieur-lot volledig in haar handen, met als enige verzoek dat er geen hangende lampen, maar spotjes zouden komen. Voor de rest kreeg zij de vrije hand.

Op zoek naar die nieuwe inrichting, trokken ze door het hele land. Toen ze bij Vesta binnen wandelden, kwamen ze in gesprek met interieuradviseur Ronald Mulder en was er meteen een goede klik. Het toeval wil dat Ronald op dat moment bezig was met de inrichting van het huis dat Meindert net verkocht had. Samen gingen ze voor Meindert aan de slag.

Verbinding met het water

Meinderts favoriete plek is de woonkamer, de modulaire bank om specifieker te zijn. Meindert: “Het uitgangspunt voor de woonkamer was dat ik contact wilde houden met het water om de ark heen. En ik wilde een praktisch interieur. Daarom hebben we gekozen voor een modulaire bank. Die kan ik aanpassen aan hoe ik het op dat moment wil. Meestal is een bank tuin- of keukengericht. of staat hij recht tegenover de televisie. Door dit model heb ik verbinding met alle richtingen. Dat zie je niet in elke woonkamer.”

Eenheid creëren

De kleurstelling in de woonkamer is bewust gelijk aan die van het terras. Wanneer de in-betweens open zijn, is het één geheel. Meindert: “Er is eenheid gecreëerd en alles past goed bij elkaar. Ik wilde graag een aantal accessoires met een link naar het water. De gordijnen in de woonkamer hebben bijvoorbeeld een wave-plooi, en de deurklinken hebben een golvende vorm.”

Pronkstuk

Favoriet van Meindert op de benedenverdieping is toch wel de walk-in-closet, waar al zijn kleding perfect is georganiseerd. De uitstraling van deze ruimte is warm en opgeruimd en in de slaapkamer zijn, dankzij deze oplossing geen ontsierende kasten nodig. Hij is ook erg content met het tv-meubel dat op maat is gemaakt, zodat het een hoekkast werd. Ook de bank is een opvallend element in de woning. Dankzij de lichte kleur valt hij heel mooi op in het warme interieur.

Service

Met behulp van Ronald zorgde Anita ervoor dat alles werd geregeld: van de meubels tot de stopcontacten. Bij vragen stond Ronald voor haar klaar Anita: “Ik had een vloerkleed gezien in een bepaalde kleur. Ik had hem een staaltje meegegeven, hij ging op zoek en vond het perfecte kleed.” Meindert: “Het out of the box denken, heeft een fantastisch resultaat opgeleverd. Zij lieten mij mogelijkheden zien waar ik zelf nooit op zou komen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 15